Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelsen 2012 antaget på vårt årsmöte i den 19 mars i Åfors.

Vi kan ännu en gång konstatera att vi haft ett år fylld av aktiviteter och ett framgångsrikt år för att stärka vänsterpartiet i Emmaboda kommun.

Demokratipriset 2012

Under året förändrade vi utdelningen av Demokratipriset från att ge ut den på centrumtorget den 1 maj till att ge ut den på valfriplats i samråd med pristagarna någon gång i månadsskiftet april/maj.
Efter omröstning tilldelades priset 2012 till Åforsgruppen för deras insats för att på ett konkret sätt stödja de som drabbats av varslet i Åfors Glasbruk och deras arbete med att rädda ett kulturarv i Emmaboda kommun. Man har även på ett positivt sätt bidragit till att lyfta fram övriga delar av Åfors/Eriksmåla i en tid då mörka moln hotar på himlen. Priset som består av ett diplom och blommor och överlämnades till gruppens initiativtagare Jensy Elvung och Gitte Lind i Åfors den 15 maj

Årsmötet!

Den 22 mars genomför vi vårt årsmöte som ägde rum i Vissefjärda föreningshus. Till årsmötesordförande valdes Kaj Raving, Nybro. Till mötes sekreterare valdes Hugo Grönlund och till justerare valdes Gun Mälberg och Anna Nilsson.
Styrelsen valdes och såg ut så här

Ordförande Daniel Miletec
Kassör Nicke Grozdanovski
Ledamöter
Hugo Grönlund
Lise Kroer
Gun Mälberg
Kent Mälberg
Anna Nilsson

Styrelseersättare
Johan Bernfalk.
Roy Wolf,
Janne Brunni

revisor: Tomas Jonsson
valberedning: Mikael Nilsson.

Kaj Raving berättade under årsmötet om sitt uppdrag som partistyrelseledamot. Det blev en intressant diskussion om det politiska läget vi har och dem möjligheter som Vänsterpartiet har för att bli den betydande politiska kraft vi alla strävar efter. Vi har en regering som har regerat i fem och ett halvt år och som ser väldigt trött ut. Vi har ett dominerande moderat parti och tre andra småpartier som gör allt de kan för att synas och som presenterar den ena tokiga förslaget efter det andra, som nu senast när Centerpartiet kom med sin briljanta idé om att sänka ingångslönerna för alla. Det är viktigt att vi fortsatt är tydliga med vad vi vill med vår politik. Inte minst med tanke på att både socialdemokraterna och miljöpartiet drar sig mot mitten. Det handlar om klimatet, det handlar om att förbjuda vinstintresse i välfärden och bemaningsföretagen för att stärka en välfärd åt alla och skapa arbetstrygghet för alla. Det handlar om att stärka feminismen, att arbeta för en bättre och rättvisare samhälle. Vi ha idéerna och vi har lösningarna.

Vi antog ett uttalande om vad vi menar med valfrihet inom välfärden.
Årsmötet avslutades med att vi avnjöt smörgåstårta som vi hade beställt från Fenix som efter en förväxling hamnat i Kalmar. Men det hela löste sig på bästa sätt och vi är helnöjda trots det lilla missödet och denna förväxling kommer i framtiden bli ett komiskt inslag till vårt årsmöte 2012

Motioner under året

Vi lämnade in en motion i juni där vi yrkade att kommunen tillsammans med tjänstemän, politiker skulle arrangera en årlig återkommande temadag som ska vara öppen för alla i demokrati och antirasism
och att man tar till vara elevernas och lärarnas upplevelser av besöken i koncentrationslägret genom anordna b la öppna möten för allmänheten.

Vi fick svar på två av våra motioner under året. Dels den motion där vi föreslår att det arrangeras politikercafé på skolorna minst en gång om året och i samband därmed genomföra ett ordinarie kommunfullmäktigesammanträde. I samarbete med lärarna bör olika seminarier och föreläsningar kring demokratifrågor arrangeras. Beslutet blev att planeringen för det fortsatta arbetet med demokratifrågorna inom ramen för handlingsprogrammet samt för planeringen av kommande kommunfullmäktigemöten.

Vi fick avslag på vår motion där vi yrkade på avslag på 14 dagars regeln inom barnomsorgen

Interpellationer och enkla frågor

Vi lämnade under hösten in en Interpellation om upphandlingen av Nöjeshusets Bowlinghall där vi sökte den sanningsenliga versionen på hur upphandlingen gått till.

Studier och andra konferenser.

Vänsterforum genomfördes 16-17 juni på Högalids folkhögskola och Lise Kroer och Daniel Miletic deltog på den.
Nicke Grozdanovski deltog på Årskonferensen på Stabygården utanför Högsby där Nicke blev invald i Distriktsstyrelsen.
Nicke Grozdanovski deltog som ombud på Vänsterpartiets kongress i Uppsala under trettonhelgen.

Styrelsearbetet.

Under året 2012 har styrelsen hållit 10 protokollförda styrelsemöte. Vi fortsatte med den goda idén att bjuda in gäster till våra styrelsemöten. Följande har gästat oss:
Flyktingsamordnare Margaretha Fredriksson 16/2 ,
Socialchef Eila Medin 15/3,
Kultursamordnare Görel Abrahamsson 10/5
Tekniska chefen Erling Karlsson 20/9
Ekonomisk chef och tff kommunchef Jan Demerud

Under året har följande ledmöter företrätt partiet i styrelsen:
Ordförande Daniel Miletic
Vice ordförande: Lise Kroer
Kassör: Nicke Grozdanovski
Sekreterare Hugo Grönlund
Gun Mälberg
Kent Mälberg
Då ordinarie Ledamot Anna Nilsson pga flytt lämnat oss har vi haft en vakant plats i styrelsen.

Styrelseersättare
Johan Bernfalk.
Roy Wolf,
Janne Brunni

Vi har även gruppmöten nästan varje månad där fullmäktigegruppen träffas för att gå igenom dagordningen inför kommande kommunfullmäktige. Dessa möten är öppna för de som vill delta.

Övriga uppdrag:

Daniel Miletic är vår representant i Landstinget där vi varit med om att besluta att en ny hälsocentral ska byggas i Emmaboda. Arbetet för att skapa Sveriges bästa sjukvård har fortsatt under året där patienten står i centrum.

Nicke Grozdanovski och Hugo Grönlund är ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige. Lise Kroer och Daniel Miletic är ersättare. Vi arbetat mycket med att föra fram våra värderingar om att ha en offentlig välfärd utan vinstintresse. Vi har b la beslutat om att inrätta en social fond i kommunen där man säkerställer de ungas situation i svåra situationer. Vi syns och hörs under fullmäktigesammanträdena. Vår poltik genomsyras av allas lika värde och fortsätter i olika situationer framhäva våra antirasistiska värderingar. Vi skriver insändare och publicerar våra artiklar och annat på vår hemsida som uppdateras ofta. Vi får bra mediautrymme i våra lokala tidningar.

Besök:

Den 9 mars gästades vi av Landstingsrådet Linda Fleetwood och Kaj Raving. På kvällen arrangerades ett öppet möte på Loket. Under dagen besökte vi hemsjukvården, Sen besökte vi fackförbundets Visions lokalavdelning i Emmaboda där Gunnar Cornelsen informerade oss om fackets arbete. Sen besökte Kulturskolan.

Den 12 mars besökte vår migrationspolitiks talesperson Christina Höj Larsen oss. Hon besökte Visionen som är ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Men hon han också med andra besök som pallfabriken i Vissefjärda och ett boende för funktionshindrande på Grönvägen i Vissefjärda. Vi besökte Loket och Mauritius. På samtliga ställen fick vi mycket bra information om respektive verksamhet. Kvällen avslutads med ett öppet möte i Lindås folkets hus.

För att bilda oss en uppfattning om flyktingverksamheten i Lessebo kommun besökte Hugo Grönlund, Daniel Miletic och Nicke Grozdanovski under våren flyktingboendet UngBo i Lessebo

I samband med första maj fanns vi på centrumtorget mellan 10:30 till 13:00 och där deltog även representanter Nybros vänsterparti. Peter Ahlkvist från Nybro spelade på torget. Talare var ordförande Daniel Miletic, Mikael Nilsson, Anders Svensson och Nicke Grozdanovski. Konferencier var Hugo Grönlund.

Under Emmaboda festivalen den 28 juli arrangerade vi Vänsterdagen där vi hade besök av Ung Vänsters förbundsordförande Stefan Lindborg och partistyrelseledamot Kaj Raving. För musiken svarade Peter Ahlkvist från Kristvallabrunn. Det blev ett lyckad evenemang med engagerade och viktiga tal och underbar musik. Vi delade ut färdigbredda mackor och nybakade bullar till festivalbesökarna som Gun Mälberg hade ordnat. Till det så fick de dricka, chokladmjölk och material från både Ung Vänster och Vänsterpartiet.

Sammanfattning

Vad är då viktigt för vår politik? Ord som jämlikhet och jämställdhet väger väldigt tungt i vår politik. Vi har som enda parti både ett klassperspektiv och könsperspektiv på samhället, inget av dessa kan stå på egna ben. Det är viktigt att dessa frågor går som en röd tråd genom hela samhället men det är i vår vardag det börjar.

Med denna verksamhets berättelse vill styrelsen ledamöter tacka för förtroendet för 2012 och styrelsen ser ljust på framtiden.
Emmaboda 19 mars 2012.

Daniel Miletic, ordförande.
Hugo Grönlund, sekreterare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
oktober 2019
M T O T F L S
« jun    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.