Enkla frågor

Kommunens revisorer har gett revisionsföretaget PwC i uppdrag att granska det kommunala engagemanget i samband med mångmiljonsatsningen i Boda. Resultatet blev en svidande kritik för hur kommunens förfarande i Bodasatsningen gått till. Man har från kommunledningens håll haft gasen i botten och kört för alldeles för fort och nu tyvärr hamnat i diket med denna satsning som från början var nödvändig och viktig. Därför är det så viktigt att man sköter sådana här satsningar på ett ansvarsfullt och ödmjukt sätt. Tyvärr har dessa två så viktiga egenskaper saknats i processen det senaste året. En annan viktig process som saknats eller inte hunnits med är förankringen bland kommuninvånarna. Det är nog så viktigt att ha så många som möjligt med sig i en sådan här satsning som Boda Glasbruk är.

Revisionsrapporten pekar på en rad allvarliga brister i processen som t ex. bristande kalkyler, bristande offentligt upphandlande och oklara jävsituationer. Denna revisionskritik tycker jag är mycket allvarligt och ska tas med största respekt.

 Mina frågor till kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Fagerström (s) är hur kommunenledningen förhåller sig till revisionens kritik. Tar man till sig kritiken eller sopas den under mattan, vilken tyngd anser Ann-Marie Fagerström att revisionsrapporten har och vilka lärdomar har man tagit till sig?

 Nicke Grozdanovski, Fullmäktigeledamot för Vänsterpartiet.

11 november 2011

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
september 2019
M T O T F L S
« jun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.