Interpellation med anledning av försäljningen av EBA:s lägenheter på Ölandsgatan/Långgatan.

Kommunfullmäktige beslutade i januari att sälja EBA:s fastigheter i kvarteret Duvan, Långgatan/Ölandsgatan till högst bjudande. Beloppet är nu uppe i över nio miljoner kronor från de ursprungliga 5,3 som EBA var beredda att sälja för.

Vänsterpartiet har varit kritiska till försäljningen och på hur ärendet har hanterats. Information har saknats till oss som inte sitter i slutna rum och fattar beslut och det finns frågetecken som inte är uträttade än. Debattviljan i januari i denna fråga var inte speciell stor från de ansvariga sida
Ett sådant område vill vi lyfta upp i denna interpellation, berör de som nu bor i de aktuella fastigheterna. Bakom varje bostadsförsäljning och dess olika siffror finns boende av kött och blod. Därför vill vi ställa följande frågor till kommunstyrelsens ordförande Ann Marie Fagerström i första hand men även debattera med de fullmäktigeledamöterna som även är representanter för EBA:s styrelse.

– Har dessa personer varit delaktiga i denna försäljningsprocedur av deras bostäder
– har EBA varit en bra hyresägare till dessa lägenheter med renoveringar och utveckling av utemiljön?
– Vilket ansvar tar EBA för de boende när försäljningen är klar?

Jag hoppas verkligen att vi får en bra debatt kring dessa frågor för vi har ett ansvar som ägare till bostadsbolaget och kommunens högsta politiska instans att diskutera boendetformerna och att de boende på allvar.

För vänsterpartiet: Nicke Grozdanovski

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
mars 2013
M T O T F L S
« feb   apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.