Nyheter som berör Vänsterpartiets kommunikationsarbete

Vid vårt senaste DS-möte hade vi Ted Bergdahl som är enhetschef för kommunikationsarbetet för vänsterpartiet. Han berättade om de stora förändringar som sker inom kommunikationen i partiet med b la ny grafisk profil och en ny hemsida. Detta för att stärka partiets interna och externa kommunikation.

Den grafiska profilen startades första maj och hemsidans betaversion lades upp i går. Den röda nejlikan är kvar i loggan men bokstaven ”V” har ändrat form och texten ”Vänsterpartiet” utgår. Dessutom har den röda färgen fått sällskap av fyra komplementsfärger.

I samband med lanseringen av den nya grafiska profilen, kommer också Vänsterpartiet presentera en betaversion av sin nya hemsida. Betaversionen kommer till en början att köras parallellt med den gamla webbsidan för att säkerställa kvalitét och funktion. Mer information om den nya grafiska profilen finns på denna länk:

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3802&Itemid=929

När det gäller hemsidan så blir det stora förbättringar jämfört med en gamla.

•Mer aktuell
•Mer lättorienterad och tillgänglig
•Mer flexibel
•Bättre sökfunktion
•Bättre målgruppsanpassning
•Externt intranät
Den nya hemsidan kan ses: http://www.vansterpartiet.se/

Nytt på hemsidan är ”medlemsrummet”. tanken med den är att:

•Interna nyheter och händelser
•Positiva exempel
•Motionsbank, argumentationsbank och faktabank
•Debattsida. Ett forum för intern debatt.
•Kalendarium
•Kontaktuppgifter

”medlemsrummet” kan ses: http://www.vansterpartiet.se/medlemsrummet/

Vår tidning Vänsterpress kommer att försvinna i nuvarande form. I stället kommer ”Vänsternytt” regelbundet att skickas ut via mailen till medlemmarna med aktuell information från partiet och även medlemsrummet kommer att användas till debatter som rör partiets politik.  Vänsterpress kommer att återuppstå som ett magasin som kommer ut fyra gånger om året. Målsättningen med den:

  • Porträtt
  •  Fördjupande reportage
  •  Reportage om samhällstrender
  •  Beskrivningar av aktivism, positiva exempel
  •  Second opinion
  •  Vass och modig intern kritik
  •  Krönikor
  •  Referat av den pågående debatten

Sen pratade vi vidare om kommande och pågående kampanjer som vi tycker har fallit väl ut. Det är viktigt att vi fortsätter att vara tydliga med både kritiken mot regeringen men också tydligheten med att  föra fram vår egen politik. Det blir en ny kampanj till hösten och Äldreomsorgkampanjen kommer att fortsätta till sommaren, men bara för att kampanjen är slut då så kommer vi naturligtvis inte släppa denna fråga eller någon annan fråga som rör en förbättrad välfärd åt alla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
maj 2012
M T O T F L S
« apr   jun »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.