Emmaboda kommun med i Ekomatsligan

Emmaboda kommun har passerat den magiska gränsen på 25 procent ekologiska inköp. Därmed kvalar kommunen in i Ekomatsligan. Kommunen ligger nu på plats 22 i landet bland dem som satsar mest på ekologiska livsmedel.

– Jag är mycket glad över att det här blir uppmärksammat. Det här är resultatet av en långsiktig satsning som utgår från de politiskt satta målen i kommunen. Resultaten har vi fått tack vare kökspersonalens engagemang för kvalitet i all vår mat, säger Isabell Elvung-Nilsson, kostchef i Emmaboda kommun.

– Dessutom är det så att den här utmärkelsen utgår från siffrorna för 2011. För 2012 har vi nya mål på minst 30 procent ekologiska livsmedel i den kommunala maten. Vid halvårsskiftet var vi uppe i drygt 33 procent, så det ser fortsatt bra ut.

Ekomatsligan är kommuner, landsting och regioner i Sverige som redovisat en hög andel inköpta ekologiskt producerade livsmedel. Totalt är 33 kommuner och landsting med i Ekomatsligan.

Den 21 november kommer alla som kvalat in i Ekomatsligan att premieras av EkoMatCentrum och LRFs förbundsordförande Helena Jonsson. Från Emmaboda kommun deltar Isabell Elvung-Nilsson och Per Sigvardsson, ordförande i teknik- och fritidnämnden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
november 2012
M T O T F L S
« okt   Dec »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.