Landstingets månadsbrev augusti

Efter en lugn sommar drog landstingsarbetet igång igen i mitten på augusti. Än så länge har det inte kommit igång riktigt på allvar, trots att dagarna givetvis ändå är fyllda med möten och annat. Men mötena på de officiella landstingspolitiska arenorna som landstingsstyrelse och landstingsfullmäktige låter vänta på sig till september.

Däremot har diskussionerna kring det kommande plan- och budgetarbetet kommit igång. Landstingets budget fastställs i november, men fram till dess är det en lång process av stötande och blötande och kattrakande med resurser som dessvärre inte räcker till allt man önskar. Satsningar på cancervård, första linjens psykiatri och dialysen är sådant som står högt på vår önskelista.

Arbetet med kollektivtrafikplanen har redovisats och man är jättebra på att jobba med de hårda frågorna, dvs linjedragningar, turer osv. Däremot är man sämre på att uppmärksamma de mjuka frågorna, som hur man får fler att välja att åka kollektivt. Där finns en viktig del för främst våra representanter i trafikstyrelsen att bevaka.

De traditionsenliga höstträffarna med länets brukarorganisationer har kommit igång.

Sista helgen i augusti var landstingsgruppen i Stockholm för några dagars intensiv utbildning. Det hindrade dock inte att det även blev lite tid för trevlig samvaro på kvällen (landstinget bekostar självklart inte någon alkohol hos oss). Det blev en intressant och lärorik helg som rymde sjukvårdsekonomi, kommunikation, budgetdiskussioner mm.

Glädjande nog har Linda kommit med i en beredning i SKL som än så länge heter Hur olika får det bli?. Där ska man behandla de olikheter som finns mellan kommuner och mellan landsting. Det innebär också att hon numer sitter med i Vänsterpartiets SKL-grupp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
augusti 2012
M T O T F L S
« jul   sep »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.