Ska man ta debatten med nazister?

Som ni kanske sett i tidningarna så kommer vänsterpartiet att ta debatten med svenskarnas parti som dem inbjöd till via media. Det är sannerligen ett beslut många kan ha åsikter om, ska man genom att ta debatten legitimera dem? är en fråga. Ska man genom säga nej låta dem få en martyr roll? är en annan. Jag ställer dessa frågor men lämnar dem obesvarade.

Nu tar (V) i Emmaboda debatten med dem men man kommer ställa vissa krav vilket genast en del har åsikter om, men det inte märkvärdigt att man ställer krav i dessa sammanhang. Utan att veta vad för krav skulle jag kunna tänka mig att det handlar om att debatten ska bli en debatt och inget annat. Man ska diskutera svenskhet det är ju intressant eller är det det? Svenskhet för mig är inte säkert är lika för nån annan.

Det går inte och komma ifrån svenskarnas partis åsikter gällande raser och gener, att man på det viset gör skillnad på människor, det går inte att komma ifrån att det är oerhört likt de strömningar som ledde till andra världskriget. Det går heller inte att blunda för det medborgarförslag som svenskarnas partis ledare i Emmaboda lämnade in om att niorna istället för att åka till Koncentrationslägret istället borde åka till Rosengård i Malmö. Att likställa ett förintelseläger med en stadsdel är oerhört kränkande tycker jag. Denna ledare Sebastian Karlsson har också i kommentarer bland annat i kommentarsfälten i tidningen Barometern i frågasatt riktigheten i att förintelsen ägt rum. Är det nåt jag avskyr så är det sådana som försöker förneka detta.

Sen är dessa medlemmar i svenskarnas parti  människor precis som vi andra, för så är det. Många avhoppare har vittnat om att det är gemenskapen som är bra, man få vara med, man får tillhöra något. Man fångar upp många gånger trasiga människor som hamnat snett, tyvärr utnyttjas dem av dessa krafter. Det är synd att inte samhället istället funnits där istället för dessa mörka krafter. Där får vi alla vara kritiska , vi måste göra mer och bättre så inte fler utnyttjas bara för att dem vill ha gemenskap och en tillhörighet.

Sen hoppas jag att debatten bli en debatt och att våldsverkare oavsett var dem har för åsikter håller sig därifrån. Som nu medlem och tidigare ordförande vet jag att Vänsterpartiet i Emmaboda avskyr våld. och tar avstånd från sådant. Däremot älskar vi att debattera och på det viset presentera vår politik som bygger på alla människors lika värde. Ett samhälle vi lever och verkar i oavsett vårt ursprung. För Sverige är vi som bor här, vi skapar det tillsammans. Trevlig nationaldag i morgon. En gratulation till dem som i år blivit svenska medborgare är också på sin plats.

Mikael Nilsson, Lindås har bloggat detta på sin blogg men vill delge oss sina tankar.
http://mikaelrnilsson.blogspot.se/

2 kommentarer till Ska man ta debatten med nazister?

 • Några konkreta frågor som jag gärna skulle vilja ha konkreta svar på:

  1. Vad har du för bevis för att Svenskarnas Parti fångar upp ”många gånger trasiga människor som hamnat snett”? (menar du föresten att människorna de fångar upp är många gånger trasiga, vad nu det betyder, eller att Svenskarnas Parti många gånger fångar upp trasiga människor?) Vad har du för konkreta bevis för att medlemmar i Svenskarnas Parti ”utnyttjas bara för att dem vill ha gemenskap och en tillhörighet”. För att tala klarspråk, kan du på något sätt backa upp dina floskler?

  2. Oavsett svaret ovan, vad har det för relevans för om debatten ska föras eller inte föras? Varför bör ett partis medlemmars skäl till att de gick med i partiet påverka om man ska debattera med partiet?

  3. Varför beskriver du Svenskarnas Parti som nazister när de själva titulerar sig nationalister, alternativt realister? Jag vet såklart att du gör det för att de ska framstå i sämre dager, jag är dock intresserad av om du har någon mer legitim förklaring. Har du några konkreta bevis för att deras politik är nationalsocialistisk?

  4. Står du på riktigt för att alla människor är lika mycket värda eller är det bara en floskel som du hävder ur dig utan eftertanke? Om t.ex. en serievåldtäktsman och en biståndsarbetare båda är sjuka och dör om de inte får medicin, en medicin som det bara finns en dos av, väljer du då att lotta om vem av dem som ska få medicinen? Om svaret inte är ”ja” så anser du inte att alla är lika mycket värda. Låt därför höra, är alla människor lika mycket värda?

  5. Varför hävdar du att Svenskarnas Parti har åsikter om raser och gener. Deras enda åsikt i frågan är att man ska ta hänsyn till den forskning som finns på området.

  6. Har du några konkreta bevis på att Sebastian Karlsson ifrågasatt att förintelsen ägt rum? Mig veterligen så har Sebastian enbart ifrågasatt att förintelsen ägt rum på så sätt som det idag beskrivs, inte huruvida den överhuvudtaget ägt rum.

  7. Oavsett svar på ovanstående fråga, vad har det för relevans för om debatten ska föras eller inte föras? Syftet med din text var att förklara varför ni väljer att ta en debatt om svenskhet. Vad har en persons åsikt om förintelsen för relevans vad beträffar svenskhet?

 • 1. Träffat människor som jag nämner är det avhoppare som ofta berätta detta.

  2.Relevansen är att man bör veta vilka man debattera med skriver också att dem är människor som alla andra.

  3.. Har läst deras punktprogram skriver man om gener och raser och homogent samhälle låter det som tal av Hitler från tider då han predikade sin nazism.

  4. Alla människor är lika värda även dem i svenskarnas parti. En sådan konkret fråga som du ställer är trams. ett sådant läge att bara en dos finns alla människors lika värde är den grund jag står för. Medicinskt kanske man ger dosen till den som är störst chans att det räcker med dosen.
  5. Hänvisar åter till punktprogrammet.

  6. Som ja nämner har jag sett sådana kommentarer men är det som du säger att han hävdar inte att den inte har funnits men att det tinte gått till på detta sätt. Tycker jag är tillräckligt illa sanningen är ändå att över 6 miljoner människor fick sätta till livet.

  7. Mitt syfte var att ställa frågan jag lämnade ju det obesvarat. Beslutet har vänsterpartiets styrelse i Emmaboda tagit när jag skrev texten att man ska hålla debatten. Därför handlade bara om att debatten verkligen bli en debatt som är så demokratisk och riktig som det bara går.

  Hoppas du fått svar på dina frågor nöjd är du säkert inte, men det är dessa jag kan ge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Emmaboda inte till salu
Emmaboda inte till salu
Facebook Likes
en välfärd att lita på
en välfärd att lita på
vänsterpartiet
vänsterpartiet
För en välfärd utan vinstintresse
För en välfärd utan vinstintresse
1 maj märke 2014
1 maj märke 2014
Demokratipriset 2014
Demokratipriset 2014
Välfärd för alla
Välfärd för alla
Kalendarium
juni 2012
M T O T F L S
« maj   jul »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
bli_medlem
bli_medlem

Ge oss tummen upp och bli vår vän på Facebook
Genom att gilla oss på Facebook får du alltid information om vad som händer och de aktuella frågor som vi driver.